”Rock’n’roll kuolee jälleen -29.3.2021”

”Huhut kuolemastani ovat vahvasti liioiteltuja.”

-Rock’n’roll

John Lennon, Rubettes, Lenny Kravitz, Vesala ja varsinkin Gene Simmons ovat kaikki levittäneet valeuutista rock’n’rollin kuolemasta. 

Kutsuimme sinkulle vierailijoiksi rokkareita, jotka eivät usko ihan kaikkiin huhuihin. Kaikki kutsutut olivat heti täysillä mukana, koronahidasteista huolimatta.

E Street Punks: ”Rock’n’roll kuolee jälleen!”, erikoisvieraina: Jussi Raittinen, Jussi Sydänmäki ja Anu Ruotsalainen.

Biisin teki Heko ja tyylilaji on ”Ramones meets Rolling Stones”. 

Laulu: Juhana Pohjanpalo, Jussi Raittinen, Jussi Sydänmäki, Anu Ruotsalainen

Taustalaulu: Elina Laurén, Heko

Soitot: E Street Punks, Stefan Backman

Säv, san: Heko

Sov: E Street Punks

Äänitys, masterointi: Tom Tamlander

The Man näyttää kuinka. Kuva: Tapsa Kojo
Ellu ja Jussi puhaltavat. Kuva: Lauri Veijalainen

Aku Ankan hockey-kriittisyys

Kevin Lankinen Aku Ankan varustekäsityksen mukaan. Vallankumous?

”Buster Keaton esittää” (https://estreetpunks.fi/sarjiksii-ja-detskui/) paneutuu yhteen kulttuurimme vaietuista kipupisteistä: Aku Ankan piirtäjät eivät pidä rock’n’rollia ja jääkiekkoa kovinkaan kiinnostavina. Vuodesta toiseen on ok piirtää välineitä tyyliin ”näin nämä asiat koetaan”. Tupun, Hupun ja Lupun bändi KOLMOS3T on vielä jotenkin uskottava (kokoonpano:kaksi basistia ja rummut. Ei vahinko, eihän?), mutta jääkiekon vaihtoehtoinen todellisuus on jo karannut räpylästä.

Jaakko Seppälä mainio käsikirjoitus ”Rakkaudesta peliin” Aku Ankan numerossa 04/2021 osoittaa, että piirtäjä Cynthia C. Pineda ei pääse internettiin eikä hänellä ole televisiossaan urheilukanavia. Olisipa kiva tietää, miten tämä erinomaisen ironisesti nimetty jakso päätyi painoon? Kai joku muu teki luonnokset? Parhaan käsityksensä mukaan? Ja Cynthia viimeisteli vaan? Ja kiirekin taas oli? Ja Walt Disney Suberwisor Editing Chief löi leimansa?

300 rock’n’roll-graafikkoa saa paikan

E STREET PUNKS esittää:  single ”ROCK’N’ROLL KUOLEE JÄLLEEN” tulossa, mukana: Jussi Raittinen, Jussi Sydänmäki ja Anu Ruotsalainen. 

Tarvitsemme videota varten 300 julistetta, flyeria, kaupallista tiedotetta tai muuta lippulappua.

Videon juoni: seuraamme ”Vantaalla tapahtuu” -tyyppistä ilmoitustaulua aikavälillä 1964-2021. Alussa, siis oikeassa taulussa oikealla Vantaalla, on yksi juliste. 

Tuntematon henkilö tulee, teippaa tauluun julisteen ”Äänestäkää Kekkosta, saatanan tunarit” ja poistuu. Heti tyypin poistuttua juliste putoaa. 

Kohtapa kaksi tyyppiä kiinnittää kolme julistetta, jotka eivät kauaa seinässä roiku. Ja taas tulee lisää lappua ja lippua, loputtomasti, vain kadotakseen uusien tieltä. Julisteiden vaihtuessa siirrytään ajassa  hiljalleen vuoteen 2021, ja vain yksi juliste on ja pysyy koko ajan seinässä.

Video kuvataan tietty yhdellä otolla ja nopeutetaan vastaamaan biisin kestoa. Muistin virkistämiseksi keskeisiä tapahtumia ajalta 1964-2021: 

1964 Topmost perustettiin

1976: Ramones: Ramones

1985: Nokia Mobira Cityman

1994: Veltto “Pertti” Virtasta ei valittu Suomen tasavallan presidentiksi. Mara kyllä.

2004: Idols alkoi, joku voitti.

TEE SIIS JULISTE! TEE KAKSI! TEE MONTA!

Keikka-, teatteri-, harrastusjuliste käy! 

Kirjan, levyn, lautapelin myyntijuliste käy!

Vaalimainos käy! Tekstinkäsittelylaitteen ja kotitietokoneen mainos käy! 

Parodia käy, ironia käy, sarkasmi käy! 

Pilkka, iva ja kansanryhmää vastaan kiihottaminen ei käy. 

Arvostamme julisteen todellisen tai oletetun julkaisuajankohdan mukaisia väri-, fontti- ja kielenkäyttöratkaisuja. Jos omistat oikeudet AITOIHIN julisteisiin ja haluat lähettää niitä, lähetä!

Kaikki mukaan kelpuutetut julisteet pääsevät oikein YOUTUBE-VIDEOLLE, josta useimmat tekijät sitten löydetään ylikansallisiin MAINOSTOIMISTOIHIN toteuttamaan FANCYJÄ kamppiksia. RAHAA emme tässä vaiheessa voi luvata, mutta MAINETTA kyllä!

Koko: A4 tai A3, CMYK, 300 ppi, jpg. Tulostamme joitakin julisteista suurempiinkin kokoihin.

Lähetä jullari osoitteeseen: estreetpunks@gmail.com

————————————-DEADLINE: 17.2. 2021 klo 17:02—————————————–

Single äänitetty

Rock’n’ roll kuolee jälleen. Siinäpä singlelle nimi! Pienen tuumailun jälkeen päädyimme kyllä rajunnokseen: ”Rock’n’roll kuolee jälleen!” on äänitetty ja odottaa miksausta. Vierailevat vokalistit ovat uran aloitusjärjestyksessä: Jussi Raittinen, Jussi Sydänmäki ja Anu Ruotsalainen.

Rock’n’roll kuolee jälleen!

Olen 65-vuotias mies, nainen tai joku muu. Synnyin lokakuussa 1955 syvällä alhaalla Louisianassa. Räyhään ja pauhaan treenikämpillä, soittoruokaloissa ja studioissa. Välillä touhuan kaiken maailman areenoilla ja stadioneillakin, mutta noissa kinkereissä on vähän liikaa porukkaa, joka tulee katsomaan spektaakkelia eikä minua.

Tässä Kelaa-korttini.

Minua nuoremmat toimijat ovat kautta aikojen levittäneet huhua, jonka mukaan Iso R olisi kuollut. Heillä on ehkä hiukan korkea käsitys omasta havainnointikyvystään tai poikkeuksellinen kyky katsoa muualle, kun koko lailla paljon ravistelua on menossa. Voihan syynä olla sekin, että on huisin jännää käyttää Isoja Sanoja, kuten ROCK, ROLL ja KUOLLUT.

Teen tässä nyt selväksi, että en ole kuollut, vaan sytyttelen tässä juuri pianoani tuleen ja käyn sen jälkeen ostamassa neljä piukkaa nahkatakkia. Huomenna osallistun Idolsiin tai Voiceen ja vedän kaikkia turpaan! Höyhenellä.

Buster Keaton katsoo

Buster juoksee, Buster kaatuu, Buster nousee, talo kaatuu. Buster kohauttaa olkiaan niin vähän kuin on ylipäänsä mahdollista ja jatkaa matkaa. Mykät komediat ovat todella kovaäänisiä – autot törmäilevät, poliisipillit soivat  ja jotain arvokasta tavaraa hajoaa ihan kohta. ”Ruutia, räminää ja rakkautta”, ”Kovaa kyytiä ja kaunokaisia”, siinäpä svengaavia nimiä elokuville.

Keatonin jokamieshahmo suhtautuu kaikkeen kaaokseen ympärillään stoalaisen tyynesti. Hän katsoo niin kuin vauvat, vanhukset ja koiranpennut katsovat; ”Tällä kertaa meni näin.” Keatonin tyyneydessä ei ole tippaakaan yritystä näyttää coolilta. Hän vain katsoo ja me kyllä tiedämme miltä tuntuu. 

Joseph Frank Keaton (1895-1966) päätyi pitämään naamansa peruslukemilla perehdyttyään stoalaiseen tyyneyteen, no-teatteriin ja zen-buddhismiin. Hän pohti ankarasti ihmisen eksistentiaalista yksinäisyyttä ja voimattomuutta Kohtalon edessä. Ei vaiskaan – harva kolmevuotias ehtii tuollaisia miettiä. Buster kaatuili vanhempiensa vaudeville-esityksissä ja vanhemmat huomasivat, että juniori irrottaa parhaat naurut passikuvakatseella. Käytännöllinen valinta, joka toimi koko uran ajan.

Jotkut tuottajat hämääntyivät Keatonin ”vakavuudesta” ja ajattelivat, että noin komea mies voisi yhtä hyvin esittää draamaakin. Ei mennyt hyvin. ”I gotta do some sad scenes. Why, I never tried to make anybody cry in my life! And I go ´round all the time dolled up in kippie clothes – wear everything but the corset…can’t stub my toe in this picture nor anything! Just imagine having to play-act all the time without ever getting hit with anything!”

Jos ”vanhojen” ja ”vanhanaikaisten” ”mykkä”elokuvien katsominen tuntuu ylivoimaisen työläältä, tässä oiva vihje: katso. 

Kiva henkilö saa paikan

yhtyeessä E Street Punks. Soitamme punk’n’soul’n’rock’n’rollia aikuisille. Edellytämme huumorin- ja Springsteenintajua. Pianon ja Hammond B3:n soittotaito katsotaan eduksi. Tarjoamme pienen talon edut ja mahdollisuuden elää rock’n’roll elämää 24 tuntia vuodessa. Toimimme pääkaupunkiseudulla.

Yhteys: heko@heureka.fi tai 0409015267/Heko

Tässä pianissimoesimerkkejä.

Single julkaistu ja seuraava

äänittyy. ”Heitä hyvästit Tavastialle” on kaikkialla paitsi levykaupan laarissa ja listoilla. Vanhanaikaiset soinnut ja notkeasti soljuva suomen kieli luovat kokonaisuuden, jota kuvannevat osuvimmin ilmaisut ”springstiinahtava” ja ”taas tätä”. Lisää ”sitä” tehdään lauantaina, kun äänitykset jatkuvat. Sen verran biisistä, että siinä on kolme kovan luokan vierailijaa ja sen nimessä on ”Rock’n’roll”. Vanhanaikaiset soinnut ja soljuva suomen kieli luovat kokonaisuuden, jota kuvannevat osuvimmin ilmaukset ”ramoniaaninen”, ”hiukan nyyjookdollsahtava” sekä ”taas tätä”.