Heitä hyvästit Tavastialle oli pari vuotta sitten käännös Billy Joelin biisistä ”Say Goodbye to Hollywood”. Ylivoimaisen version teki Ronnie Spector & E Street Band (https://www.youtube.com/watch?v=yascVLup7FI) vuonna 1977.

Käännös lähtikin lapasesta ja tarina alkoi ihan itse kertoa itseään. Hollywoodista tuli Tavastia helposti, mutta yht’äkkiä olinkin kertomassa omaa kitaristinelämäntarinaani. Sitten tarvittiinkin vain pari uutta sointua.

Keväällä päätettiin kuvata video tyhjällä Tavastialla, niin että ”projisoidaan jotain sinne seiniin ja lattiaan”. Kesällä kun kyselin mahdollisia kuvauspäiviä, sain Tavastian johdolta vastauksen, ”voitte tulla esim. milloin vaan.” Korona.

Elokuussa piti keksiä mitä projisoidaan. Soitin Kuivalaisen Antille ja kyselin Tavastia-dokumentin julkaisusta ja mahdollisesta videomme yhdistämises-tä siihen. Antti kertoi, että eipä ole 2020 paljoa kuvattu ja ettei dokkari valmistu synttäreihin mennessä. Korona.

Antti kyseli ideastamme ja ehdotti projisointia kankaaseen -hyvä ehdotus olikin. Sitten tuli puheeksi se projisointi…olin ajatellut pyytää Antilta hyvää kuvaa, mutta eipä ollut mitä pyytää. Antti yhdisti minut Jari Flinckiin, jolla onkin vain noin miljoona keikkakuvaa. Ja naps, siinähän se sitten onkin.

Tykki keskilattialle, kangas alas ja bändiä kuvataan vain takaa. Laitoimme kaksi kameraa tolpannokkaan ja yhden Laurin käteen. Vedimme biisin kymmenen kertaa läpi ja lähdimme kahville.

Rahaa meni tuollainen hollywoodilainen 52000 senttiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s