On ollut vilkasta.

Vuonna 1985 vilkas bänditoiminta ei sisältänyt videoiden ja radio-ohjelman tekoa, live-netti-TV:lähetyksiä eikä FB-päivityksiä. Ainoa, mitä päiviteltiin, oli menestyvien bändien huonous.

Neuvostoliiton (!) vedellessä viimeisiään, bändit lähinnä treenasivat, keikkailivat ja levyttivät.

Nyt on aika keskittyä levyttämiseen. 30 biisistä valitaan 18, joista tehdään demot ja levylle asti päässee 10-12. Toki ennen demotusta puristamme kaikista biiseistä löysät pois. Mutta ennen kuin voi puristaa löysiä pois, täytyy tietty soittaa ja laulaa paremmin. Ja sitähän voi treenata!

cdesp

Tammikuun keikat ovat siis viimeiset pitkään aikaan.

Näinkin tehdään biisi: otsikko eli ”Ginsbergin teoreema” on laadukas parodia termodynamiikan pääsäännöistä. Runoilija Allen Ginsberg julkaisi sen vuonna 1975. Mutta kas, Charlie Smalls sävelsi nuo sanat jo vuonna 1974 musikaaliin The Wiz. Silloin ne kertoivat mustien mahdollisuuksista Yhdysvalloissa. Luulin pitkään, että ne kertovat ihan vaan elämästä, kaiken merkityksestä ja varsinkin sen etsimisestä. Sitten harhaluulin, että kyseessä on tieteellisen tutkimuksen motto. Vihdoin ja viime viikolla tajusin, että tämä luettelohan kertoo rock’n’rollista – ikinä ei oo hyvä, mutta on pakko vatkaa!

Tuossahan sitä jo onkin niin paljon kerroksia, että siitä voisi tehdä biisin. Sen nimeksi tuli Et voi luovuttaa.