TAAS MENI HERMOT TÄHÄN KAIKKEEN

The Duke

Antiikin Kreikan neljä hyvettä: käytännöllinen viisaus, rohkeus, oikeamielisyys ja kohtuullisuus.

Makedonialaiset nuoret tienaavat (kuulemma) valeuutisilla hyvin. Ainakin kehuvat sillä. Nuori mies kertoo junassa kavereilleen menevänsä Keravalle katsomaan tappelua. Kaverit kehuvat, kuinka tarpeen vaatiessa kotoa löytyy järeitäkin aseita. Yksi vilauttaa puukkoa povitaskussaan. Nuorehko mieshenkilö laittaa kahvimukin Teboilin pihassa roskiksen päälle, käärii sätkän ja heittää tyhjän purupussin maahan. Tyttöystävä/sisko/hoitaja laittaa paperin roskiin. Mieshenkilö sentään väistää. Kun pyydetään. Tämmöistä olen nähnyt. Tässä kuussa.

Koulukiusaaminen jatkuu, kiusattujen pitää muuttua kovemmiksi tai vaihtaa koulua. Kiu- saajia ei saa syyllistää. Kiusaajien vanhempia ei saa syyllistää. Tai edes kiinni. Yhä nuorempien puhelimiin ilmestyy yhä tylympää materiaalia. Joka koulussa, joka luokassa on yksi oppilas, jolle hiukan vanhemmat ”kaverit” ovat opettaneet, miten löytää kovaa kamaa. 4 sekuntia SAW-elokuvan mainosta ja hyvästi yöunet. Tyttöjen on hyvä oppia, että menestyäkseen laulajana pitää esiintyä uimapuvussa. Ja heiluta-sitä-persettä! Muista, että olet aina ja iänkaiken vain naislaulaja.

Työnantajat jakavat liikuntaseteleitä ja kannustavat mindfulness-harjoituksiin (MF Turbo2-versiota suositellaan). Ei siksi, että työntekijät voisivat paremmin tai että olisi hyvä mieli, vaan siksi, että kaikki voisivat tehdä työnsä tehokkaammin. Ihminen, joka myy mindfulnessia, aloittaa nettisivuillaan olennaisesta: ”Mitä mindfulness on ja miten se hyödyttää työkykyäsi”. Ihan eivät sanat ”kauppa” ja ”mindfulness” minusta sovi samalle otsikkoriville.

rahaanegarahaanegarahaanega

Paljo välii! Tärkeintä on se, että hoitaa massit himaan ja on kuuluisa. Me ihmiskunnan lottovoittajat olemme juuri sellaisia turhapuroja, että mikään parodia ei naurata enempää kuin todellisuus. Auto! Turkki! Kalliimpaa viinaa! Kaukana kotoa! Meillä on varaa kahmia kaikki tarjotut työt, kun menestys alkaa. Nyt on Akun vuoro palaa loppuun, levätä ja palata antamaan haastattelu: ”Nyt tajuan, että olin hillitömän ahne urpo, joka unohti sisimpänsä rahan vuoksi, koska kulttuurimme käski. Minun on muututtava.” Ei vaiskaan. ”Kävin pohjalla. Nyt ymmärrän levon merkityksen. Ensi kesänä teen vain kolme elokuvaa.” Mut-se-hoiti-massit-himaan.

Kohta taas henki kulkee ja siedän junamatkan. Juna vie hyvien ihmisten seuraan. On hetkiä, jolloin asiat tuntuvat sujuvan. Leonard Cohen lauloi, Buster Keaton katsoi, Pentti Siimes astui näyttämölle. Keikalla on hetkiä, jolloin ihmistä helppo rakastaa. Kaikki tapahtuu siellä, sillä hetkellä, livenä eikä kellään ole niin paljon rahaa, että sitä voisi ostaa.