ROCK

TEEMU

”Rock on tavallaan kuollut. Se on keski-ikäisten nostalgiaa ja sen rock-asenteen esittämistä.”, Paula Vesala.

Paula on oikeassa. Rock kuuluu museoon tai Sortti-aseman kierrätyspisteeseen. Tällä kertaa museoon.

E Street Punks esittää rock-asennetta 4.9.2016 Helsingin kaupunginmuseon Hakasalmen huvilassa.

Rock on kierrätystä. Kukaan ei ole Kurt Cobainin jälkeen keksinyt mitään uutta ja Elviksen lanneliike näyttää edelleen hyvältä. Siltä väliltä voi kuka tahansa keräillä sopivat tarpeet ja laittaa ne omaan järjestykseensä.

Se kuulostaa ja näyttää rockilta. E Street Punks.

”Niin sanotuista punkbändeistä tai mitä on ennen ollut, niistä tulee firmoja, jotka takoo jollain tietyn asian toistamisella paljon voittoa. Siinä ei ole mitään pahaa. Se on superhienoa ammattitaitoa, mihin harva pystyy, mutta sitä on kuitenkin suomalainen rock tänä päivänä.”, Paula Vesala.

Paula on edelleen oikeassa. Tuo ei tietenkään koske meitä, koska emme ole vielä olleet ennen mitään. Voittoakaan ei ole tullut. Itse en ole tienannut soittamisella koskaan lanttiakaan. Eikä ole tarvinnutkaan. Ammattilaisille kuuluu tietysti maksaakin. Paras keikkapalkkio on ollut 148 euroa. Sen sain keikkapaikalla käynnissä olleesta ravivedosta, kun paikallinen miljonääri halusi välttämättä tarjota kupongin.

Paula Vesalan lausunnosta tulee mieleen, että E Street Punks on nostalgiaa, mutta ilman sitä nostalgiaa. Se on kokoelma rock`n`rollin parhaita sointukiertoja ja asiallisia asusteita. Eikä hävetä yhtään. Keski-ikäisiäkin olemme. Rock`n`rollia aikuisille ja sellaisiksi aikoville. Right.

En vertaa meitä PMMP: hen. En tietenkään. PMMP oli täysin omalaatuinen. Yksi yhdistävä tekijä kuitenkin löytyy. Muistan heidän keikkansa Puustockissa vuonna 2007. Bändi kävi tunnin settinsä aikana läpi varmasti koko ihmisen tunneskaalan. He tekivät kaiken täysillä ja tosissaan. Se tuntui häntäluussa ja rintalastassa.

Tähän myös E Street Punks pyrkii.

E Street Punks Teatteri Tuike 15.6.2016 Kuva Riikka Koksu

Viimeksi keikkailimme (15.6.2016) Teatteri Tuikkeessa. Soitimme koko tuotantomme. Se on aika laaja katsaus ihmisen elämän taitekohdissa rimpuilemisesta. Konsertissa oli noin kymmenen osallistujaa sekä rakennusmies, joka kävi valittamassa metelistä. Hyvä tunnelma ja arvokas tilaisuus. Kiitos.

Nähdään 4.9.2016 Hakasalmen huvilan puutarhassa klo 14. Mannerheimintie 13 B. Finlandia-talon vieressä.

Vapaa pääsy.

Myös kaikki rakennusmiehet ovat tervetulleita.

(Lainaukset: elokuvasta PMMP – Tässä elämä on, 2015.)