Pienimuotoisuus kunniaan

TEEMU

En ole ikinä ollut mukana suositussa yhtyeessä. En siis voi tietää onko yleisön määrällä keikoilla artistille merkitystä.

Olen soittanut aina vain pienille yleisöille. Vertailukohtaa ei ole.

Yhtyeen perustehtäviin mielestäni kuuluu kappaleiden tekeminen, niiden harjoitteleminen ja esittäminen yleisölle. Pienelle tai isolle. Itse pidän eniten tekemisestä ja harjoittelemisesta. Keikoilla käyn soittamassa siksi, että edellä mainittu perustehtävä täyttyisi. Ja on siinä oma hupinsakin. Keikoilla myös oppii enemmän kuin harjoituksissa. Se on sikäli outoa, koska soitan samalla tavalla keikoilla kuin treeneissäkin. Niin kuitenkin on. Toki keikoilla on oma harras tunnelmansa, joten laitan päähäni paremman hatun.

Soitan yhtä hyvin tai huonosti värivaloissa kuin treenikämpän valaistuksessakin. En myöskään muutu sadan kilometrin keikkamatkalla karismaattisemmaksi esiintyjäksi. Jos edellisellä keikalla oli paikalla kymmenen ihmistä on epätodennäköistä, että seuraavalla on tuhansia katsojia. Olenkin tottunut pienimuotoisuuteen. Ihmetemppuja ei ole. Jumputus on aina samaa. Oli väkeä tai ei.

E Street Punks Teemu

E Street Punks on tähän mennessä esiintynyt kolme kertaa. Kaikki pienelle väkimäärälle. Nyt tulossa oleva keikka Teatteri Tuikkeessa on samaa osastoa. Pieni tila ja tuskin täynnä. Siinä on mahdollisuus tarjota paikalla oleville ainutlaatuinen keikkakokemus. Sen myös tulemme tekemään, koska siinä –jos missä- on ideaa.

Olin itse Fiskarsissa pienessä kahvilassa kuuntelemassa Emma Salokoski & Laura Airaksinen duoa. Noin kolmekymmentä ihmistä oli paikalla. Ilta jäi mieleen. Olen nähnyt Charlie Wattsin soittamassa jazzia puolityhjällä Tavastia-klubilla. Jäi mieleen. Mikko Kuustonen soitti muutamia kappaleitaan metsämessujen luentosalissa. Muistan sen vieläkin. Ei ollut sielläkään varsinaista tungosta.

Keikoilla kaikki bändit soittavat aina liian kovaa. Paitsi Motorhead.

Aikuinen ihminen ei varsinaisesti nauti korvien vinkumisesta. Kaikenlaista vinkumista kuulee tarpeeksi muutenkin. Jos kallo rutisee musiikin äänenpaineen eikä sisällön takia, niin hukkaan saattaa mennä arvokasta asiaa.

Pienimuotoisissa iltamissa voi ihan hyvin soittaa inhimillisellä volumella. Se ei ole käytännössä ihan helppoa, mutta E Street Punks ainakin yrittää.

Tule Teatteri Tuikkeeseen ke 15.6.2016 klo 18. E Street Punks toteuttaa yhtyeen perustehtävän. Pienimuotoisesti. Paikalla oleville.