HUONOT SANAT

The Duke:

Kohtaus 1

Arska. Yksin baaritiskillä. Juo.

Puhuu puhelimeen:

Ehkaä mäen kohdllu sua ihan niin hyvn kuis pitnny…

Ehken halanannu sua kun olit yksinäinneh…

Wayne Carson, Johnny Christopher ja Mark James – hyvää työtä, hei! Yli 300 versiota levytetty jo! USA:n tai Iso-Britannian Top 20-listalla ainakin 1972 (Elvis Presley), 1979 (John Wesley Ryles), 1982 (Willie Nelson), 1987 (Pet Shop Boys). Yksi countryn todellisista ikivihreistä siis!

Kappaleen kertoja pohdiskelee säkeistöissä, josko hän ei olekaan kohdellut tulevaa exäänsä mallikelpoisesti. Heti kättelyssä mietityttää se, että en ehkä kohdellut sinua niin hyvin kuin olisi pitänyt. (Yksi oikein!) Sitten on kyseenalaista, josko rakastin sinua niin usein kuin olisin voinut. (Et kyllä.) Ja ikinä ei vaan ollut aikaa sanoa ja tehdä niitä pieniä asioita. (Kolmen putki jo!) Mut hei…

Toinen säkeistö: lisää viiltävää rehellisyyttä. Kenties en ollutkaan halaamassa sinua, kun olit yksinäinen. (Kenties? Olitko vai etkö ollut, hra Schrödinger?) Ja vissiinhäntä nii unohin kertoa, että tykkään susta niin että halakeen? ( Jatka vaan, kaikki osuu tänään!) Ja ööö… krhm…jos sulla on (ehkä) sellanen olo, että oot (jotenkin) sijalla 2 mun elämässä (2? Vautsivau, Loverboy – sehän on melkein 1!), niin…sori. Olin sokea. Mut hei, hei hei hei, KUUNTELE…

Ja sitten: B-osan yllätyskäänne! Verbaalinen pommi! Sen sijaan että vielä kerran kertoisi omista (ehkä) huonoista puolistaan, sankarimme ottaa komennon! Sano, sano ettei sun ihana rakkautesi ole kuollut (ja miksi olisikaan!)! Anna, anna vielä yksi mahdollisuus! Plii-de!

Ja joka väliin hrat Carson, Christopher ja James laittoivat tuon iki-ihanan, unohtumattoman ja niin koskettavan klassikkorivin.

Kohtaus 4

Arska: …OLIT AINA MIELESSÄ.

Helena: Aha. (Sulkee puhelimen, vaihtaa numeron, muuttaa toiseen kaupunkiin.)

Kappaleen nimi ja koukkurivi muuttuvat helposti totuudeksi: vaihdetaan sanan ALWAYS neljän viimeisen kirjaimen tilalle kirjaimet MOST.