Isot miehet viittiikin

Heti ylitettyämme Södertäljen rajan viimeisen kerran Steady Box sanoi enteelliset sanansa – tai siis pyrki sanomaan jotain, joka muuttuisi legendaksi: ”Nyt meitä ei pysäytä mikään muu kuin tullinuuskijat paapuurin puolella!”

Aikuisen elämässä tulee hetkiä, jolloin on aika/Se kyllä pysäyttää, kun omat vanhemmat/Kas elämä se kaikkein vaikeinta lie -annetaan kuitenkin Brucen kertoa:

”Once I spent my time playing tough guy scenes
But I was living in a world of childish dreams
Someday these childish dreams must end
To become a man and grow up to dream again”
(Two hearts)

Kun aikuisena käärii hihansa ja tarttuu unelmaansa, yksi asia on varma: joku ei tykkää. Hyvää tarkoittavat ”järki-ihmiset” painavat jalkansa jarrupolkimelle oikein mielellään. Siitähän me romantikot emme pahastu, vaan kaasutamme kahta kauheammin. Renkaat ulvoo, voitto häämöttää! Järki-ihmisille tiedoksi: ihanaa, että kommentoitte. Sehän kertoo vain siitä, että teilläkin on, tai on ollut unelmia.
Käykää niihin käsiksi. Mikään ei estä.

Meidän unelmamme oli tehdä yksi hyvä biisi. Se onnistui heti. Sen nimi oli Heitä hyvästit Tavastialle. Tehtiin toinen ja taika laskeutui huoneeseen. Kaikki alkoi muistuttaa oudosti Läder Boysin alkua silloin miljoona kilometriä sitten Södertäljessä. Taas ollaan koulun musiikkiluokassa! Taas tehdään kaikki salaa! Ja ei oo bändillä nimeä ei!

Nuorena halusi koko paketin: huonoja pakettiautoja, mustien laatikoiden loputonta nostelua, alkoholin suurkulutusta, ihailevia katseita ja välillä oli kiva soittaakin. 2.10. 2015 riittää yksi hieno hetki, yksi kontakti soittajaveljien kanssa, yksi katsoja, joka kuulee. Kaksi sydäntä on parempi kuin yksi pää.

– The Duke –